Tyttöjen ilta

Hei Putaan Vilkkaiden nuoret tytöt, nuoret naiset ja aikuiset naiset!

Tervetuloa mukaan Tyttöjen iltaan kololle sunnuntaina 13.2 klo 15 alkaen (kesto noin 2-3 tuntia) keskustelemaan kuukautisterveyteen liittyvistä asioista niin meillä Suomessa kuin maailmallakin. Tapahtumaan ei ole ikärajaa, mutta sopii niille, joille asia on ajankohtainen (noin 10 v. ylöspäin). 

Monet partiolaiset ovat kokeneet, että kuukautiset ovat jollain lailla häirinneet heidän partiotoimintaansa ja maailmalla puolestaan kuukautiset voivat olla syy siihen, ettei voi käydä koulua. Haluamme luoda lippukunnassamme luottavaista keskustelukulttuuria, jossa kaikista asioista saa puhua. Nämä aiheet ovat innoittaneet meitä järjestämään lippukuntamme ihka ensimmäisen tyttöjen ja naisten illan. 

Tyttöjen illassa pohdiskelun lomassa:  

  • Juodaan kupponen kuumaa kaakaota, teetä tai kahvia, oma muki mukaan!
  • Kootaan ”selviytymispakkaus” leiriolosuhteisiin ja keskustelemme muutoinkin hygienia-asioista leiri- ja retkiolosuhteissa. Jos vain kotoa löytyy, niin ota mukaan kangastilkkuja tai kangasta käytetystä vaatteista (esim. farkkukangasta), josta voimme ommella jokaiselle pussukan selviytymispakkaukselle. 

Tapahtuman järjestämiseen meitä on innostanut Suomen partiolaisten Uganda -projekti. Lue lisää aiheesta sekä mm. suomalaisille partiolaisille tehdystä kyselystä täältä https://www.partio.fi/nyt/uganda-projekti/blogi/

Lisätietoa tapahtumasta antaa Eeva p. 050-3721068,  eeva.kahkonen@gmail.com

Tulethan tapahtumaan vain terveenä! Ilmoittaudu kuksassa viimeistään perjantaina 11.2.

Huom! Tapahtuma voidaan joutua siirtämään koronarajoitusten vuoksi. Pyrimme kuitenkin järjestämään tapahtuman suunnitellusti ja terveysturvallisesti. 

Artikkelikuva: Suomen Partiolaiset/Pauliina Riihelä